16 от 60 те скулптури са на популярни личности от арабския свят

Музей с восъчни фигури на Мадам Тюсо отвори врати в Дубай, то е и първият в Близкия изток. Пространството е разделено на няколко зони. В една от залите са знатни особи, в другата спортисти,  политици, личности от света на киното, модата и музиката.   

„Това е първият музей на Мадам Тюсо, който се открива тук в Дубай.  Посетителите могат да се срещнат с някои от най-популярните световни знаменитости от цял ​​свят", заяви Саназ Колсруд, мениджър на музея „ Мадам Тюсо“ .   

"Изработването на една восъчна фигура отнема от четири до седем месеца, по нея работят над двадесет художници, скулптори, фризьори и гримьори, специализирали  в областта“, добавя тя. 

16 от 60 те скулптури са на популярни личности от арабския свят,  художници, спортисти и артисти от региона. Сред тях са на ливанската певица Нанси Аджрам, арабската изпълнителка Балкис Ахмед Фатхи и щангистката от ОАЕ Амина Ал Хадад. 

Направиха нова восъчна фигура на кралица Елизабет II

"Искахме музеят ни тук да бъде по различен, да носи духа на Дубай – затова запазихме атмосферата – пустинята, златните палми и пясъка. Някои от фигурите ни можете да видите само тук. Те са на емблематични за Близкия изток личности", откровена е Колсруд. 

От туристическия бизнес в Дубай се надяват това да е поредната атракция, която да привлече посетители в региона, където междувременно се провежда световното изложение Expo 2020, което бе открито в началото на месеца след едногодишно забавяне заради пандемията. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.