Новата пратка ще бъде разпределена в четири области

Министерството на образованието и науката получи нова пратка с 86 000 теста за COVID-19. Доставеното количество е в рамките на втората обществена поръчка, обявена от МЗ за образователната система.

С ЩАДЯЩИ ТЕСТОВЕ: Първи присъствен ден за малките ученици

Тестовете са със същите характеристики и от същия тип като избраните от Здравното министерство при първата поръчка, резултатите от която бяха обявени на 2 ноември 2021 г. Новата пратка ще бъде разпределена в четири области - Пловдив, Бургас, Русе и Враца.

Първата доставка от 200 000 теста беше изпратена до училищата в 13 области в страната, включително в София. Това позволи на десетки хиляди ученици от I до IV клас да се върнат в училище днес.

В кои области малките ученици остават на онлайн обучение

Първото тестване премина при много добра организация. Опитът показа, че дори в големите паралелки процесът не отнема повече от 20-30 минути, уточняват от МОН. 

Освен учители и непедагогически специалисти, в изследването се включиха десетки доброволци – родители, медицински специалисти, студенти по медицина, медиатори. От МОН благодарят за безценната подкрепа на всички тях.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.