Инициативата се провежда за четвърта година

Коледно почистване на плаж Аркутино събра ентусиасти тази сутрин. Десетки, облечени в духа на празника, дойдоха за четвърта поредна година, за да съберат отпадъците на брега. Тези, които не могат да присъстват, но искат да дадат своя принос, могат да почистят замърсено кътче в близост до тях. В периода 13 декември - 4 януари всеки може да се снима с коледна дегизировка, чувалче с отпадъци в ръка и добро настроение и да участва в томбола с множество награди.

По време на коледното почистване на плаж Аркутино бяха събрани десетки чували с отпадъци, всички те резултат от нашата, човешка дейност. Част от събраните боклуци ще бъдат рециклирани. 

 

„Целта на акцията е да покажем отношението си към околната среда и точно навръх Коледа ,защото на Коледа даваме подарък на най-ценните си хора, най-близките си,а за нас морето е изключително ценно и затова поднасяме чист коледен подарък”, заяви Илияна Стоилова.

„През зимата много от отпадъците въобще не са с български произход. Около 15 % от отпадъците са с чуждестранен произход - от Украйна, Румъния, Турция”, обясни Никола Бобчев.

А всеки от желаещите да почисти плаж, без значение къде, е важно да знае, че може да изпрати снимка от личната си акция и да получи малка книжка посветена на отпадъците.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.