В Лондон започнаха изслушванията по обвиненията

Актьорът Кевин Спейси "усърдно отрича" обвиненията, че е извършил сексуално насилие над трима мъже, предаде ДПА. Съд в Лондон даде начало на изслушванията по обвиненията, отправени към него.

На Спейси (62 г.) са предявени четири обвинения за сексуално насилие срещу трима мъже. Престъпленията са извършени между март 2005 г. и април 2013 г. в Лондон и Глостършър. Жертвите са мъж, който сега е на над 40 г. и други двама мъже, които са на възраст над 30 г.

Съдията Тан Икрам реши да пусне актьора под гаранция до следващото изслушване, насрочено за 14 юли.  Защитникът Патрик Гибс, каза, че "Спейси усърдно отрича всякаква престъпна дейност по този случай".

Актьорът беше пресрещнат от фотографи, когато пристигна в съда, облечен в син костюм. Спейси влезе в сградата, заобиколен от членове на юридическия си екип и двама полицаи, след като слезе от сребрист мерцедес.  Той не коментира, но се усмихна, влизайки в зданието.

Обвиниха Кевин Спейси в няколко сексуални престъпления

Обвиненията са предявени въз основа на доказателства, събрани при разследване, водено от полицията в британската столица.

През ноември 2017 г. лондонският театър "Олд Вик" съобщи, че е получил 20 отделни обвинения в непристойно поведение от страна на Спейси от 20 мъже, влезли в контакт с него в театъра или били във връзка с него в периода 1995 г.- 2013 г. Спейси бе творчески директор на "Олд Вик" от 2004 г. до 2015 г.

Той бе отстранен от телевизионния сериал "Къща от карти" и от филма "Всички пари на света", след като бяха огласени обвинения срещу него за сексуални злоупотреби.

Актьорът, който е на 62 години и е носител на награди "Оскар" за най-добър актьор в "Американски прелести" и за най-добър актьор в поддържаща роля за "Обичайните заподозрени", отрича досега всички обвинения за сексуални злоупотреби.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БТА