Любомир Марчев ще се грижи за участниците в новия сезон на предаването

Как да се пазим в летните горещини, какви грешки допускаме и за какво трябва да внимаваме. Съветите от Любомир Марчев, който е лекар в екипа на „Игри на волята: България”. Точно той се грижи за участниците в новия сезон на предаването. Той отново се снима на Южното Черноморие – край Царево.

Снимките на най-атрактивното риалити в TV ефира „Игри на волята: България“ сезон 4 стартираха

Медикът препоръчва в жегите да избягваме пряката слънчева светлина, особено в рисковите часове между 14 и 16 часа.  По-голям прием на течности, избягването на алкохола са само част от добрите практики, които могат да ни съхранят в горещото време, казва още лекарят.

ВРЕМЕТО: Опасни жеги през уикенда, очакват ни 40 градуса на места

„Когато е обвързано с дълги години приемане на мазни храни, алкохол, това нещо дава отражение допълнително, когато е много топло. Сърцето започва да избутва повече, вдига се кръвното налягане, хората започват да се чувстват зле. Получават се припадъци, главоболия тежки, зачервявания на тялото”, обяснява още Любомир Марчев. Той подчерта, че възрастните хора са по-рискова група и трябва да се пазят повече от жегите.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.