Това каза кандидатът за депутат от БСП

На фокус: Изборът на България. Първото политическо интервю е с едно от водещите лица на БСП Христо Проданов. Той беше министър на туризма в управлявалата доскоро коалиция, а на изборите на 2-ри октомври ще се бори за място в парламента като водач на листата в 23-и МИР в София.

Шефът на ДКК: Категорично са източвани пари от "Кинтекс"

„Моделът ГЕРБ-ДПС се връща през служебното правителство”, твърди Проданов. Според него „Има такъв народ” е проект, който е бил създаден да „препере” този модел и да предизвика няколко предсрочни парламентарни избори. 

Бившият министър на туризма отрече твърдения на настоящия шеф на Държавната консолидационна компания, направени по-рано в предаването, че по времето, когато лидерът на БСП Корнелия Нинова е била министър на икономиката и индустрията, държавни предприятия са били източвани в кухи фирми. „Поредната лъжа. От 2015 г. е сключен договорът с дубайската компания, която да съветва „Кинтекс”. От 2015 г. единственият министър, който не е превел пари по този договор, се казва Корнелия Нинова. Веднага след нея са преведени средства”, твърди членът на Изпълнителното бюро на столетницата.

Целия разговор вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.