Правосъдният министър коментира казуса с изключването на Кирил Добрев и Калоян Паргов от участие в Националния съвет

Трябва да се обсъждат политиките на БСП, а не вътрешнопартийни казуси. Така в студиото на „Денят на живо” по NOVA News министърът на правосъдието Крум Зарков коментира отказа на ВКС да заличи решението, с което Кирил Добрев и Калоян Паргов се изключват от редиците на партията, но същевременно Контролната комисия на столетницата ги изключи от участие в Националния съвет.

"Самият факт, че партийни въпроси ескалират, стигат до Върховен съд и се обсъждат, показва, че нещо не е наред в начина, по който функционира БСП. Надявам се все пак тя да намери начин да реши този въпрос и много други, които се поставят, така че да не занимаваме журналистите и тези, които ни гледат с такъв тип въпроси". 

Зарков изрази надежда, че съвсем скоро партията ще намери пътя така, че да му бъдат задавани въпроси за политиките на партията, а не за подобни казуси. Той отказа да каже дали ще се кандидатира за председател на БСП на Конгреса на столетницата през февруари. „Към момента това не е на дневен ред. Пленумът се състоя. Решението е взето. Ще има Конгрес през февруари. Дотогава има много неща да се случат”.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.