В „На фокус с Лора Крумова” гостува бившият градоначалник на столицата

Една коалиция, която на 2-ри октомври ще се бори за място в парламента, изненада. Това е обединението между „Български възход” на Стефан Янев и „Съюзът на свободните демократи”, който се свързва основно със Стефан Софиянски. В „На фокус с Лора Крумова” гостува бившият градоначалник на столицата.

Според Софиянски Стефан Янев е бил добър министър-председател. Свързвало ги, освен общото име. Това, че са управлявали във времена на кризи. „Не мога да кажа, че има леви убеждения. От личните ни разговори и базата, която ни събира, е един български консерватизъм по отношение на добрите години, които България е имала”, каза още той. По думите му ги събирала идеята страната ни да има нова Конституция.

Той коментира и енергийната криза, пред която не само България, но и цяла Европа е изправена. „Аз не гледам на газта като политически проблем, а като чисто икономически проблем. Смятам, че трябва да се върнем на масата на преговорите с „Газпром”, което не изключва преговори за други възможни пътища”, каза бившият кмет на София. Според създателя на „Съюзът на свободните демократи” страната ни трябва да върви натам, накъдето ще й бъде най-изгодно.

Целия разговор вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.