„Струва ми се, че бившата четворна коалиция няма да има 121 гласа за правителство”, смята тя

В коалицията от „Има такъв народ” бяхме сами срещу всички. И това го казвахме много ясно още, когато бяхме в нея. Сами бяхме и в парламента. Това каза в „Денят на живо” по NOVA NEWS Ива Митева от партията на Слави Трифонов.

„Сами бяхме и когато оттеглихме нашите министри. Сами, по средата, отхвърлени от всички. Знаете ли как е да се движите по коридорите и никой да не иска да ви погледне и да говори с вас, защото сте им разрушили спокойствието и ги изпращате на избори и идва неувереност и несигурност за тях”, добави тя.

По думите на Митева избирателите разбират поведението на партията от последните месеци. „Когато започнем да разговаряме с тях, ни разбират, на моменти самите ние имаме съмнение дали пък не трябваше да продължим. Когато разберат как са вървели отношенията ни в коалицията и парламента, казват, че това е бил правилният път”, обясни тя.

Представителят на ИТН подчерта, че за първи път в 47-ото Народно събрание е видяла да се приемат закони без работни групи и без обсъждане. „Като че ли им беше неудобно, че някой може да им даде съвет и някой да каже нещо и те да се окаже, че не знаят. А това е слабост определено. Така не се работи”, уточни Митева.

Гледайки кампанията и резултатите, нейното мнение е, че бившата четворна коалиция няма да има 121 гласа, за да има правителство. „Някои партии могат да са и в лявото, и в дясното и да блокират така, че да не може да се направи в нито една посока парламент. Дано да греша”, каза още Митева.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала ѝ във Vbox7.