"Действията на Росен Христов за решаване на газовата криза са „пълен провал”, подчерта кандидат-депутатът

Искаме оставката на служебния министър на енергетиката. Действията му за решаване на газовата криза са „пълен провал”. Това заяви в предаването „Офанзива” по NOVA News  кандидатът за депутат от „Демократична България” Мартин Димитров.

„ДБ беше единствената коалиция, която каза, че разговори с „Газпром” въобще не трябва да има. ГЕРБ казаха, че трябва да има разговори с „Газпром” и трябва да се използва договора до края на годината. „Възраждане” казаха същото. БСП казаха същото. И какъв е резултатът? Нищо не се случи. Отказаха им срещи и ги унизиха. Това сега ни дава повод да поискаме оставката на служебния министър на енергетиката”, подчерта той  в отговор на въпроса как може да се реши проблема с газовите доставки и трябва ли да се върнем на масата на преговорите с „Газпром”.

Радев: Цената на бензина падна под 3 лева – поздравявам правителството

По думите на Димитров действията на енергийния министър Росен Христов са „пълен провал”. „Да върнеш 7те танкера, които са алтернатива, които ЕК ти е договорила. Защото това не стана ясно в България, защото ЕК е предложила тези танкери. А вместо това да кажеш „Неизбежно ми е да говоря с Москва”, да отидеш там и да ти откажат разговори – това означава, че твоята стратегия се е провалила и трябва да си тръгнеш”, категоричен е той. И допълни:”Този човек е спешно за смяна. Не трябваше да има разговори с Москва, трябваше като цяла Европа да се работи по алтернативи”.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.