Това каза в "Офанзива с Любо Огнянов" политологът от "Тренд"

Предизборната кампания е в разгара си. Политологът от „Тренд” Димитър Ганев очерта контурите на бъдеща коалиция, която може да управлява страната.  

„Ако има въобще правителство, то ще бъде със съществени компромиси”. Това каза в студиото на „Офанзива с Любо Огнянов” политологът. По думите му категорично няма шанс досега управлявалата четворна коалиция да бъде на власт отново. Според него опозицията в предишното Народно събрание, в лицето на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане”, "по всяка вероятност" ще имат мнозинство в следващото НС.

„Тренд”: Преднината на ГЕРБ пред ПП се увеличава

„След следващите избори лагерът на промяната и лагерът на статуквото ако искат да съставят правителство, трябва да започнат да си говорят”, категоричен е Ганев. По думите му след 2-ри октомври е възможен кабинет само с такава конфигурация.

В рамките на разговора бяха цитирани данни от социологическо проучване, проведено от „Тренд” по поръчка на в. „24 часа”. В него са взели участие 1007 души по метода пряко полустандартизирано интервю лице в лице в период 15-22 август 2022 г.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.