бсп зафиров

Най-големите заплахи за националната сигурност са ужасяващите неравенства, мигрантският натиск, чрез който може да проникнат радикални ислямисти, демографският срив, бедността и незавидното социалноикономическо положение на голяма част от населението. Това заяви зам.-председателят на БСП по коалиционната политика и водач на листата на партията във Враца Атанас Зафиров в предаването „Офанзива с Любо Огнянов”.

"С голяма доза увереност мога да кажа, че БСП ще търси партньорства там, където ги бяхме намерили през последното управление. С ГЕРБ и ДПС не бихме си партнирали, а с ИТН трудно ще намерим допирни точки". Така кандидат-депутатът отговори на въпроса кои ще са бъдещите коалиционни партньори на столетницата.

Нинова: Учебниците до 12 клас трябва да бъдат безплатни

Според него без стабилна лява социалистическа партия един бъдещ кабинет не може да има стабилен социален вектор. "Президентска република би тласнала държавата в неправилна посока. При добра политическа воля и излъчване на качествени юристи, би могъл да бъде избран нов състав на ВСС с мнозинство", смята Зафиров. И допълва, че разследващите функции на Антикорупционната комисия е позитивен подход.

"Нормално е България да е обект на засилен интерес от службите на различни разузнавания", посочи още той. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.