Според него Кирил Петков и Бойко Рашков са конкретните нарушители на закона при ареста на Борисов и трябва да понесат санкции

България има нужда от проевропейско управление, така че БСП е забранен партньор. ДБ и ПП не са проевропейски щом се коалират с БСП. Правят компромиси когато това е абсолютно недопустимо. Това заяви Тома Биков от ГЕРБ за "Офанзива".

Според него Кирил Петков и Бойко Рашков са конкретните нарушители на закона при ареста на Борисов и трябва да понесат санкции. "БСП има твърда позиция и са повече за уважение от ДБ и ПП. Инфантилно е да наричаш партия токсична. Никой не знае какво значи моделът "ГЕРБ". След изборите ще трябва да избират дали да има правителство и да се откажат от образите, които мислеха или да си остане служебното правителство, срещу което се обявяваха много остро", подчерта Биков.

Ненков, ГЕРБ: Всяка година трябва да теглим по 10 млрд., за да обезпечим социалните плащания

По думите му има мигрантска криза, защото не са взети никакви мерки, а границата не се пази само с ограда. "Програмата на ГЕРБ е от 140 страници, изработихме я за 2 месеца. Така една партия знае какво да прави от ден първи, а не тепърва да изучава управлението. Обхванали сме 20 сектора с подробен график. Опонентите ни трябва да го прочетат, за да разберат къде имаме сходства. ПП показва несериозно отношение към програмата си, а това показва, че не са разбрали, че трябва да бъдат подготвени", отбеляза той. 

Той разкри, че сред приоритетите на ГЕРБ е от 3 до 6 месеца да се зададат условия за стабилизация на публичните финанси. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.