За „Продължаваме Промяната” било въпрос на разговори

„Има такъв народ” няма да прави коалиция с ГЕРБ или ДПС и няма да подкрепя тяхно правителство. Това каза в студиото на „Здравей, България” Тошко Йорданов, като подчерта, че партията му никога не променя „моралния си компас”.

„ПП-тата са склонни да изиграят един танц с ГЕРБ, ако Борисов се оттегли като председател. Ние такива политически врътки няма да правим и не сме правили. Що се отнася до самите ПП - въпрос на разговори. Наше твърдо убеждение е, че Кирил Петков и Асен Василев не трябва да са в изпълнителната власт”, добави той.

По думите му оптималният вариант е ГЕРБ и ДПС да бъдат извън властта. Новото правителство пък трябва да има конкретна програма с конкретни стъпки.

Стефан Янев: Решенията, които се търсят за българските граждани, нямат партийно оцветяване

„С ПП се работи изключително трудно. Ако те се държат по същия начин, по който се държаха, с тях не може да се работи. Когато сте коалиция, не може единият партньор да казва на останалите какво да правят”, категоричен е той.

Помолен да направи асоциация с една дума за лидерите на партиите, той отговори: „Бойко Борисов - вреден, Кирил Петков - инфантилен Борисов, Корнелия Нинова - комунист, Мустафа Карадайъ - Доган, Костадин Костадинов - временен, Стефан Янев - военен, Христо Иванов - празнодумец”. Йорданов уточни, че казва всичко това с доза истина и забавно отношение.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.