Според политика опасност от войната между Русия и Украйна за България няма

„Корупцията е това, което превърна България в най-бедната страна в Европейския съюз, нищо друго. Изборите на 2 октомври са вододел. Дали искаме да продължим по стария начин или искаме една нова европейска България с европейски доходи. Корупция в България не трябва да се толерира. Тя краде от всеки един от нас. Краде от нашите пенсии, данъци, от нашите фирми. Това трябва да спре”. Това заяви Даниел Лорер, водач на листата на „Продължаваме промяната” във Варна, бивш министър на иновациите и растежа, за "Офанзива".

Стефан Янев: Агресорът е Путин, а не руският народ

Според него, конкретна опасност от войната между Русия и Украйна за българската национална сигурност няма. „Необходимо е страната да вземе всички мерки, за да няма диверсии у нас, както са се случвали многократно в нашето минало”.

„Различни политически сили насаждат страх, че България има огромен проблем с газа. Когато „Газпром” едностранно спря доставките на газ към България, въпреки че плащахме редовно по договора си, ние в изключително кратки срокове успяхме да го заместим. И България се справя без руски газ вече няколко месеца. С или без „Газпром”, нашата енергийна сигурност и зимата, и през следващата година, ще бъде осигурена. „Газпром” не е независима организация. Тя се използва като оръжие в този конфликт в момента и е изключително трудно да се постигне търговска договорка с тях”, каза Лорер.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.