Заявките им събираше Нели Тодорова в рубриката „Обещанията”

Остават точно седем дни до предсрочните избори на 2 октомври. Какво ни обещаха политиците през този месец на кампания - заявките им събираше Нели Тодорова в рубриката „Обещанията”.

„Ние нямаме странични цели и смятаме на 100% обещанията да ги извършим през времето и да намерим правилните партньори за това”, каза Никола Илиев от „Български възход”.

„Ако се сформира управление за 4 години, в което „Демократична България” участва, доколкото нашата програма е сравнително амбициозна - лично бих се радвал и ако половината бъде постигнато”, каза Георги Ганев от ДБ.

Какво обещават партиите за пенсиите и минималната работна заплата

„Ще се надявам и ще работя, за да покрием 100%. Социалната политика е жизненоважна за хората - да усещат силната държава и присъствието”, коментира Искрен Арабаджиев от „Продължаваме Промяната”.

„Най-важно е да се очертае една антикризисна програма, която да е с период поне две години, след което отново да заложим на програма за ускорен растеж и развитие”, смята Петър Чобанов от ДПС.

„Нашата червена линия е качеството и стандартът на живот на българина, който ние по никакъв начин няма да отстъпим, независимо в каква коалиция и с какви партньори управляваме”, подчерта Иван Кръстев от „БСП за България”.

„Обещанията”: Какво ще направят партиите за справяне със скъпия живот

„Не трябва да се дават щедри обещания, които няма как да бъдат изпълнени. Не поради коалиционни или други причини, а просто защото не са реалистични”, смята Деница Сачева от ГЕРБ-СДС.

„Ние, от „Има такъв народ” сме доказали, че това, което обещаем, се стараем да го изпълняваме и го изпълняваме”, категоричен е Пламен Данаилов от ИТН.

„Надяваме се да сме изпълнили всичко. Няма да управляваме в коалиция, точно защото, ако управляваме в коалиция, няма да можем да изпълняваме това, което говорим”, посочи Деян Николов от „Възраждане”.

Във видеото вижте какво обещават партиите и от какво няма да отстъпят.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.