Отчитането на резултатите на много места е приключило

Отчитането на изборните резултати в страната приключи. 

Варна

От РИК в морската ни столица заявиха, че към 2 часа през нощта обработката на протоколите е била завършена. Председателят на комисията Ивелин Жеков съобщи, че избирателната активност за Варна и областта е около 40%. На първо място вотът се печели от ГЕРБ-СДС, следвани от "Продължаваме Промяната". 

Бургас

В града е бил поставен своеобразен рекорд по най-бързо приемане и обработване на данните от вота. Важно е да се отбележи, че РИК е най-голямата в страната със 742 секции. 

"Последният член на СИК си замина в 1:20 часа от залата, в която приемахме документите. Протоколите бяха на 100% обработени в 2:30 часа", заяви председателят на РИК Михаил Хаджиянев. 

Плевен

При обработени близо 100% от протоколите избирателната активност в областта е около 33 на сто. Това съобщи председателят на РИК Николай Яков. "Резултатите показват победа за коалицията ГЕРБ-СДС", посочи той. 

Кърджали 

В Кърджали предаването на протоколите е приключило около 4 часа сутринта. Обстановката е била спокойна през изминалата нощ. 

"В изборния ден всичко протече нормално. В две общини - Кърджали и Ардино, имаше авариране на електрозахранването. Аварията обаче беше отстранена своевременно", заяви председателят на РИК Павел Гатев.

Пловдив

С напрежение и блъсканици започна предаването на изборните книжа в града под тепетата. В 16 РИК в панаирната палата, където се предаваха документите, се стигна до скубане и заплахи. 

"Стигна се до леко струпване на хора на входа на палатата. Вероятно това се дължи на едновременното пристигане на няколко СИК", заяви председателят на РИК в града Калоян Сохорухов. 

Членове на комисии са се оплаквали от това, че палата е твърде тясна за толкова голямо количество хора. Имало е и колабирала жена, което е наложило намесата на медицински екип. 

Благоевград

Мирно и организирано приключи обработката на протоколите в града. "Изборният процес премина без проблеми. В областта последната секция приключи в 5 часа сутринта", заяви председателят на РИК Елизабет Дерменджиева. 

Стара Загора

Обработването на протоколите в Старозагорско премина изключително спокойно. "Избирателната активност е 38.10 процента. На първо място са ГЕРБ-СДС, следвани от ПП", заяви председателят на РИК Теодора Крумова.

По думите ѝ в една от секциите през изборния ден е установен така нареченият "заснет вот". Избирател е фотографирал бюлетината си. Бил е своевременно отстранен. 

Повече гледайте във видеата. 

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.