"Ние сме дългосрочен проект и единственият начин да надграждаме подкрепата е да отстояваме нашите позиции", подчерта той

Коалиция с ГЕРБ няма да правим. Това заяви в студиото на „Здравей, България” Андрей Гюров от „Продължаваме промяната”.

„Имаме принципи, които ще отстояваме. Ние сме дългосрочен проект и единственият начин да надграждаме подкрепата е да отстояваме нашите позиции”, подчерта той.

"Ние не бягаме от отговорност. не беше желание на ПП да се стига до нови избори и до такъв фрагментиран парламент. Не сме в политиката с единствена цел управление. Можем да отстояваме нашите принципи и като опозиция. Готови сме и за двата варианта", подчерта Гюров. 

По думите му не само името на Бойко Борисов ги спира да направят коалиция с ГЕРБ, а и политиките, водени от партията, които не съответстват с техните.

„Отговорността пада върху партия ГЕРБ -да поеме кормилото и да се опита да състави правителство”, посочи Гюров. 

„Българският избирател даде своя знак към политическите партии. Ние приемаме тези резултати и искаме да се поучим от тях в посока, в която нашата партия ще има възможност в дългосрочен план да защити позициите ни и да изпълни обещанията към своите избиратели”, подчерта Гюров.

На въпрос трябваше ли от ПП да се явят съвместно с  „Демократична България” на изборите на 2 октомври, Гюров посочи, че този вариант е бил подробно обсъждан с оглед на политическата ситуация. „Не мисля, че едно явяване заедно в предизборна коалиция щеше да размести значително картината с парламентарното представителство”, категоричен беше той. Относно ДБ Андрей Гюров посочи, че двете партии винаги са гледали в една посока.

И добави, че при така развилата се ситуация, от „Продължаваме промяната” ще бъдат по-ефективни като опозиция.

Повече гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.