Възможните политически конфигурации коментираха Харалан Александров, Евгений Михайлов, Христо Панчугов и Евгений Дайнов

Възможна е коалиция между ГЕРБ, ДПС, “Български възход” и “някой златен пръст”. Такова мнение изрази политологът проф. Евгений Дайнов в студиото на “Здравей, България”. 

Темата за възможните политически конфигурации коментираха още социалният антрополог Харалан Александров, режисьорът Евгений Михайлов и политологът Христо Панчугов. 

“Освен “Продължаваме Промяната” другият голям губещ от изборите са ИТН”, смята Харалан Александров. “Колективният разум проработи. Най-деструктивните са най-наказани. ГЕРБ са възнаградени заради добрите спомени”, допълни още той. Според него предстои от ГЕРБ да направят “ритуални оферти” за коалиция, “с които ще се опитат да покажат, че са готови на саможертва, но ще бъдат брутално отхвърлени поради идентичности причини”. 

Друга прочит на изборите направи режисьорът Евгений Михайлов. Според него това, което е показал резултатът е, че по-голямата част от населението са застанали на страната на ЕС и НАТО. “Другото, което се случи е, че се появи нова лява партия и БСП има сериозен проблем. ПП заеха тази лява ниша, което се доказа и от изказването на Асен Василев, който каза, че имат много сериозни разлики с “дясната” ДБ”, поясни Михайлов. 

“Има твърде много разделителни линии”, смята политологът Христо Панчугов. “Вчера Кирил Петков каза, че няма да прави никакви коалиции, днес заяви, че няма да прави коалиция с ГЕРБ. Значи има възможност за коалиция”, заключи той. 

Целия разговор гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.