По последни данни гласувалите са малко над 2 500 000

Това са парламентарните избори с най-ниска избирателна активност от всички проведени от 1989 г. насам. Това заяви на брифинг на ЦИК говорителят на комисията Цветозар Томов. “Малко по-ниска е от тази на вота през ноември”, поясни той. 

В ЦИК са пристигнали книжата от 13 от общо 31 РИК. Предстои техните протоколи да бъдат въведени и проверени повторно. 

По последни данни гласувалите са малко над 2 500 000. "След последните данни за 20 ч. тази бройка ще се промени, но не много", потвърди Томов. 

Крайният срок за получаване на информация колко точно са гласували и кои формации ще влязат в парламента, е четвъртък. Томов обаче изрази надежда, че това може да се случи и по-рано.

“Досегашните резултати ясно показват кои са формациите с шансове да влязат в следващия парламент”, каза Томов и отказа да коментира дали ИТН ще стане осмата политическа сила в 48-ото НС. 

“Тази нощ мина сравнително безболезнено. Нямаме нито една секция, от която да има риск да не вземе днес резултатите”, заключи говорителят на ЦИК.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.