Позиции сблъскаха доц. Мария Пиргова и проф. Румяна Коларов

Ден след провеждането на предсрочни парламентарни избори у нас, в предаването „Денят на живо с Наделина Анева” гостуват политолозите доц. Мария Пиргова и проф. Румяна Коларова. Двете коментираха резултатите от вота и възможните политически маневри в 48-ия парламент.

По колко депутати ще имат партиите в 48-ото Народно събрание

„Не мисля, че трябва да има партиен кандидат за премиер. Мисля, че трябва да бъде фигура, която е добре известна, с политически авторитет. Обсъждат се много такива политици”, каза проф. Коларова. Тя спомена имената на президентите Петър Стоянов и Росен Плевнелиев. За такива фигури било ясно, че не са корумпирани и че отстояват националния интерес, допълни политологът. Доц. Пиргова обаче заяви в студиото на NOVA NEWS, че Плевнелиев и Стоянов не биха се справили в ролята на премиер.

При 100% обработени протоколи: 7 партии влизат в 48-ия парламент

Проф. Румяна Коларова описа настоящия политически живот в България като „много светкавици, малко буря”. „На тези избори избирателите казаха „Не! Това сте вие, разбере се”, смята политологът.

Според доц. Пиргова победители в тази надпревара няма, но победени има. „Победени са всички партии”, смята тя. По думите на политолога всички политически сили са се отнесли с пренебрежение към избирателите. За това свидетелствали, допълва доц. Пиргова, еднаквите листи с кандидати за четвърти пореден път. „Партиите предлагат едни и също, а искат различен резултат. Такова нещо не е възможно”, категорична е тя.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.