Коментар на Димитър Ганев и Първан Симеонов

Ако има някакво послание на избирателя, което трябва да четем - то е седнете и се разберете под някаква форма. Така политологът Димитър Ганев от „Тренд” коментира резултатите от предсрочните избори.

„Като нищо може да се окаже, че просто се свиква парламент, който да приеме някакви неща. Служебното правителство си продължава и отиваме на нови избори. Другият вариант е част от групите да направят коалиция зад някакъв експертно звучащ кабинет. Където Борисов трябва да направи жест”, смята социологът от „Галъп” Първан Симеонов.

Според Ганев България не може да се управлява със 121 депутати. „Това винаги е на ръба, непрекъснато без кворум, зависещи от волята и желанията на различни депутати. Всяка една такава коалиция ще бъде не много красива”, уточни още политологът.

Симеонов очерта вариант, при който партиите да съставят „нещо кратковременно”, с ограничен мандат, за да се преведе страната през определена програма. Този сценарий обаче беше определен като „доста сложен”.  

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.