Коментар на Нидал Алгафари, Арман Бабикян и Иво Инджов

Експертно правителство с мандата на ГЕРБ, кабинет с третия мандат, връчен на “Български възход” или нови избори - това са трите изхода от изборите, които вижда политологът Иво Инджов. Темата в студиото на “Здравей, България” коментираха още Нидал Алгафари и Арман Бабикян.

Първата стъпка след изборите, според Нидал Алгафари, е среща на лидерите. “Те трябва да се съберат и да се решат какви са техните приоритети”, категоричен е политологът. 

Като “нетипична” и “екзотична” определи Иво Инджов идеята президентът Румен Радев да връчи третия мандат на най-малката партия в 48-ото НС - “Български възход”. 

“Ако сега има преговор между Янев и Борисов за кабинет, тогава всичко е ясно - президентът Радев се разбира с Бойко Борисов за кабинет”, смята Арман Бабикян. 

“Това, което наблюдаваме в момента, е патова ситуация. Основната отговорност е на ГЕРБ, които бяха в основата на свалянето на правителството на Кирил Петков, заедно с техните съюзници ДПС, “Възраждане” и ИТН. Сега те трябва да демонстрират готовност, че могат да формират правителство. Да направят опит”, каза още Иво Инджов. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.