По думите му трябва да има правителство на всяка цена

Всички партии се конфронтирахме по време на предизборната кампания, особено ние и „Продължаваме Промяната”, че трудно ще седнем на една маса. Затова имаме стратегия - смятаме, че на всяка цена трябва да има правителство. Това коментира Делян Добрев от ГЕРБ в „Интервюто в Новините на NOVA”.

„За да не торпилираме преговорите от самото начало, като седнем хора, които не можем да се гледаме, затова искаме да ни помогнат медиатори. Хора, които не са в конфликт нито с нас, нито с „Промяната” или „Демократична България”, за да се опитаме на всяка цена да съставим кабинет”, поясни още политикът.

Добрев препотвърди, че от ГЕРБ са готови на всякакви компромиси, нямат никакви изисквания или червени линии, само и само държавата да има правителство. „Хем не можем да се гледаме, хем сме готови да направим компромис”, каза шеговито той.

„Всяка партия може да каже на медиаторите, ако не иска на нас, кое ѝ е най-важното в програмата. Например, ДБ казва „най-важна ни е съдебната реформа”, а ние сме готови да приемем съдебната реформа във вида, в който я искат. Само и само да има кабинет”, обясни още той.

„Къде е тази корупция? Къде е? Година и половина доказаха ли поне една корупционна сделка? Аз не искам да казвам сега нищо, за да не се скараме с потенциални партньори. Но ние показахме фактури за газа на „Промяната”, с които се ощетява държавата. Но слагам точка”, коментира Добрев.

Относно ГКПП „Капитан Андреево”, той каза: „Нищо не извадиха. Това беше един голям балон. От 30 камиона, които влизат с краставици, домати и др. - 29 отиват в Европа и се изследват и там. Тоест, 10 години са минали и никой в цяла Европа не е намерил проблем с това КПП и тази лаборатория”, е неговото мнение.

Добрев е категоричен: „Ако искаме да има правителство, трябва да спрем да говорим за тази корупция, в която ни обвиняват, но не можаха да намерят нито една корупционна сделка. Ние също се чувстваме обидени, че нашето име се свързва с корупция. Къде е корупцията? Къде са чувалите от магистралите? Къде са всички глупости, които изговориха”, пита политикът.

„Нямаме претенции за премиер, нямаме претенции кои ще са министрите. Най-важното е тези партии да надскочат егото си и да започнат преговори. Не трябва да започваме с имената”, добави той. И уточни, ако опитът на ГЕРБ за съставяне на кабинет не успее, вината няма да е тяхна.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.