Идеята дойде от победителите във вота - ГЕРБ

„Бих съдействал добросъвестно, безкористно и на ползу роду, доколкото моите сили и тяхната воля позволяват това”. Така Соломон Паси отговори във Facebook на поканата на ГЕРБ да участва в контактна група с цел съставяне на правителство.

„Днес най-голямата парламентарна партия ме покани в контактна група, ръководена от президента Росен Плевнелиев, за да съдействаме в преговори за съставяне на евро-атлантическо мнозинство и правителство в новия Парламент. Като ясно осъзнавам колко огромен и предизвикателен дълг е подобна функция, заявявам пред обществото и участниците в процеса, че бих им съдействал добросъвестно, безкористно и на ползу роду, доколкото моите сили и тяхната воля позволяват това. Ако не успея в това общо дело, бих съдействал на всеки, който би го продължил”, гласи публикацията му в социалната мрежа. 

По-рано през деня Бойко Борисов обяви, че ще помоли личности, които според него са с безспорен авторитет и евроатлантическа ориентация, като Росен Плевнелиев и Соломон Паси, да преговарят с партиите като медиатори. 

„Като се върнат преговорните екипи - след една или две седмици, и кажат, че по 5-6-7 неща няколко партии са съгласни, ще кажем: „Дайте министрите”. Гласуваме едно правителство, което да влезе, да ги изпълни на базата на това и всяка партия да си носи отговорността от подписа, че парламентарната група ще го следва. Само това е решението за мен. Всички останали приказки са на хора, които не си обичат народа”, обясни идеята си лидерът на ГЕРБ.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.