Българска федерация по автомобилен спорт излезе на шествие в София след отнет лиценз

Протест на автомобилисти пред Спортното министерство с искане за оставката на Весела Лечева. Причината за недоволството на Българската федерация по автомобилен спорт е, че от началото на седмицата е с отнет лиценз. До това се стигнало след решение на съда и на служебния министър две седмици преди края активния състезателен сезон.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Новината, че състезанията, за които са похарчили десетки хиляди левове, няма да се проведат, изведе ядосаните автомобилисти на улицата. Акцията им обаче не блокира движението в София. Въпреки опитите за диалог с министър Лечева до решение на въпроса не се стигна. 

Поводът за недоволството на състезателите е, че Българската федерация по автомобилен спорт е изтрита от регистрите на министерството.  „По-лошото е, че нашите колеги, които са на протест, сезонът им е прекратен две седмици преди неговото приключване”, коментира президентът на БФАС Румен Дунев.

Новината, че лицензът им е отнет и даден на другата автомобилна федерация научили в понеделник.  „И съм обикалял в понеделник цял ден пред министерството, без да обявявам протест, и се присъединиха 4-5 души. В безсилието си ние не знаем какво да правим вече”, каза спортният автомобилист Николай Златков.

И в четвъртък автомобилистите протестираха и настояха за диалог със Спортното министерство. Проведената среща обаче се оказала загуба на време.

„Това е режисирано от хора в министерството, а нашата молба към г-жа Лечева е да намери виновниците”, уточни Дунев.

Днешната им среща със служебния министър обаче също не доведе до желания резултат.

„Решение на проблемите, за които дойдохме тук, не се намери”, подчерта Дунев.

„Решението е в съда”, отвърна министър Лечева.

Тази тема успя да се превърне в разделителна линия между настоящия и бившия спортен министър.

„Единственото, което министър Лечева трябваше да направи, е да обжалва. Тогава заповедта ми нямаше да бъде отменена, сезонът щеше да продължи и нямаше да има протести. Но тя не го направи”, каза бившият спортен министър Радостин Василев.

Лечева предложи диалог между двете федерации на неин терен, за да намерят допирни точки помежду си.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.