Недоволството в крайдунавския град не стихва

Нови жертви на непълнолетния нападател от Русе. 17-годишният Джан Махмуд беше задържан за 72 часа, след като беше разпространен клип, в който малтретира друго момче. Веднага след това започнаха да се появяват нови разкази за побои и унижение.

СЛЕД КЛИП С ПОБОЙ: Нападателят на момче в Русе е задържан

16-годишно момче разказа как преди година едва се разминало от побой с верига. В полицията са подадени три нови жалби. Сред пострадалите е и Кристо Николов.

„По пътя за вкъщи той тръгна след мен, продължи с обидите, започна да ме рита, удари ме два пъти в кръста с юмрук, след това ме ритна под коляното. Саморазправата стигна до входната ми врата”, разказа потърпевшият. Момчето успяло да избяга от побой с метална верига. Спасил го човек от дома му, който излязъл и взел веригата.
 


Случаят с Кристо е отпреди година. След като вчера видяла клипа, майка му не могла да заспи. „Просто си представих как, ако вкъщи в този момент не е имало никого и той е бил сам, един или два удара с това желязо в главата на детето ми… Не знам какви последствия е можело да има”, посочи Георгиева.

Клип с побой и унижение на момче взриви социалните мрежи (ВИДЕО)

Гергана Неделчева е зам.-директорът на училище „Майор Атанас Узунов”, чийто възпитаник е Махмуд. Тя сподели пред камерата на NOVA, че не са ѝ извести агресивни прояви на момчето по време на учебния процес. Станал ясен обаче случай на арогантно поведение на ученика към учител. „Вербално агресивен е бил, обиждал е колега”, каза тя. 

Педагогическият съвет на Спортното училище наказа 17-годишния състезател по кану-каяк, обвинен за побоите. „Наказанието, което ще му бъде наложено, е преместване в самостоятелна форма на обучение и изключване от олимпийското звено”, каза още Неделчева. 
 


Повече гледайте във видеата.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.