На кадрите се вижда как младеж пребива друг в заведение

Клип с побой и унижение на младо момче взриви социалните мрежи. Случаят е от Русе. Във вторник вечерта десетки млади мъже се събраха пред дома на сочения за извършител с искането да излезе и публично да се извини на жертвата. На място пристигнаха екипи на МВР, за да овладеят ситуацията и да не се стига до ескалация на напрежението. 

„Побоят ми беше нанесен през април. Заплашваше ме, че ще навреди на семейството ми. Вкара ме в тоалетната на едно заведение и ме преби. Удряше ме по главата, ребрата, ръцете, краката. Тогава имах отношения с едно момиче и думите му бяха, че всяко момче, което е било с нея, ще бъде пребивано”, разказа потърпевшият Иво.

Според хората в града това не е първият случай, в който младежът проявява агресия. Пред камерата ни застана и друго момче, станало жертва на побой.

„На 26 октомври ме нападна. Със счупено ребро съм и имам проблеми с ключицата. Взе ми телефона и часовника. Ще го съдя, надявам се да получи поне пробация”, сподели той.

От МВР в Русе съобщиха за NOVA, че проверяват случаите. Реакцията на непълнолетния насилник след снощният протест пред дома му е да се извини с пост в социална мрежа.

От спортното училище заявиха, че соченият за бияч е ученик в 12 клас. Тренира кану-каяк в клуб „Дунав”. Не бил проявявал агресия в училище. Очаква се решение на педагогическия съвет за дисциплинарно наказание. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.