Коментират експерти в областта на сигурността

Криминалистът Иван Савов, бившият секретар на МВР проф. Николай Радулов и синдикалистът на вътрешното министерство Илия Кузманов коментираха в „Здравей, България” убийството на граничен полицай край Елхово, за което бяха задържани двама турски граждани в южната ни съседка.

Експертите коментираха новината, че гилзи от ловна карабина бяха намерени на лобното място на Петър Бъчваров. Според проф. Радулов е възможно да е стреляно от турска територия, но гилзите да попаднат у нас. 

Иван Савов пък подчерта, че няма проблем да бъде установено оръжието, произвело фаталния за българския полицай изстрел, както и калибърът му. „Напълно възможно е това да е някакъв вид провокация”, смята криминалистът.

По думите на един от синдикалните лидери в МВР - Илия Кузманов, наслагването на няколко подобни трагични случая за по-малко от 70 дни е показателно за проблем, който съществува в МВР. „Ако върнем нещата назад, това са едни 12 години, в които ние пряко сме наблюдавали процеса, искали сме корекции”, каза той. Според него категоричната истина е, че за подобни трагедии са виновни политиците.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.