22-годишният вероятен извършител е задържан

73-годишна жена е била нападната и изнасилена в дома си във варненското село Синдел в понеделник. Вероятният извършител е задържан. Той е на 22 години и живее в съседното село Тръстиково.

Възрастната жена е настанена в болница с леки наранявания. Мъжът е направил пълни самопризнания. А.А. ще бъде задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор, с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Задържаният за деянието не е криминалнопроявен и не е осъждан.

Деянието е извършено в следобедните часове на 23 януари 2023 година в село Синдел. В двора на пострадалата 73-годишна жена нахлул непознат млад мъж. Той използвал физическа сила, за да преодолее съпротивата на жената и, против волята ѝ, извършил полов акт с нея. След това бързо напуснал имота, като избягал в неизвестна посока.

Прокурорът по случая ще настоява пред съда за определяне на най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемия.

„Причакал я е зад един трафопост. След това влиза в дома й и започва да я влачи, блъска. Цялата е в синини”, каза Владимир Илиев, син на потърпевшата.

„Ще му бъдат повдигнати 2 обвинения - за изнасилване и за блудство. Всяко едно, от които се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години”, поясни  Невена Илиева, районен прокурор на Варна.

Хората в селото са в шок след случилото се. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.