По думите на Момчил Инджов Алиансът е гаранция за сигурност, той елиминира в 99% възможността от военен преврат

Финландия официално става 31-ият член на НАТО на срещата на външните министри на алианса в Брюксел на 4 април. Тя има 1300 км граница с Русия.

Финландия официално става 31-ият член на НАТО

Кореспондентът на Клуб Z в Брюксел Момчил Инджов припомни, че Русия вече е заявила, че ще прати повече военни части в западните и северозападните региони. "Едва ли обаче ще се стигне до нападение. Швеция вече пое по пътя на Финландия, скоро ще се присъедини и тя към НАТО. Има и слухове, че Австрия, Ирландия и Малта ще се присъединяват. Русия трябва да се замисли защо толкова държави искат да влязат в НАТО. Привеждане в ред армии, в които вземат куцо, кьораво и сакато, изкуствено поддържани с много хора, е една от причините за влизане в НАТО. Източноевропейските страни пък ползват Алианса за защита от Русия, също Румъния и Полша", смята той.

По думите му Алиансът е гаранция за сигурност, той елиминира в 99% възможността от военен преврат. "Само "Възраждане" искат да излезем от НАТО, към тях преливат гласове от твърдото крило на БСП. ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ трябва да загърбят партийните пристрастия и да направят опит за правителство заедно за европейско бъдеще на България", коментира Инджов.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.