От БДЖ заявиха, че ще извършат проверка по случая

Дървеници нахапаха пътник във влака Горна Оряховица-Димитровград. Потърпевшият сигнализира, че става жертва на вредителите за втори път. При първата атака на дървениците се е стигнало и до лекарска намеса заради сериозна алергична реакция. Мъжът изпаднал в анафилактичен шок и бил откаран от купето на вагона в Бърза помощ.

БДЖ: Нападенията във влакове зачестяват

От БДЖ заявиха, че ще извършат проверка по случая, но са категорични, че дезинфекцията на вагоните се извършва на всяка първа и последна гара.

Пострадалият споделя, че през септември, когато се е сблъскал с проблема за първи път, е прекарал 4 часа на системи в болница след алергична реакция. „Почваш да се задушаваш и не можеш да си поемеш дъх”, описа състоянието си той.

Преди празниците той отново става жертва на вредителите при пътуване с БДЖ, но за щастие този път не се е стигнало до болница.

От Български държавни железници уточняват, че въпреки дезинфекцията, която извършват системно, дървениците често биват пренесени от пътници.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.