След фаталния полет превозното средство е избухнало в пламъци

Най-малко 21 души са загинали, а 15 бяха ранени след тежък инцидент в Северна Италия. Автобус паднал от надлез и се разбил край жп линия в град Местре, близо до Венеция. След това превозното средство избухнало в пламъци заради удар в електрически кабели и запалване на горивото - метан.

Един от загиналите е германец, петима са от Украйна, имало е и френски граждани. Сред жертвите има деца. 

Загинал е и италианският шофьор, което прави изясняването на обстоятелствата трудно. Катастрофиралият автобус не е бил от градския транспорт. Това е стана ясно след проверката на местните власти. Машината е наета от туристи, отседнали в популярния къмпинг Ху в град Магера. Една от версиите за катастрофата е, че водачът е получил пристъп. Друга версия разглежда внезапна маневра поради ремонт на пътната настилка. Следи от спирачен път няма.

Катастрофата е станала малко преди 20 часа местно време и повечето хора в автобуса са се прибирали от работа. „Това е апокалиптична сцена. Нямам думи“, написа кметът в социалната мрежа X кметът на града Луиджи Бруняро.

Спряно беше движението на влаковете в района, а железопътната гара във Венеция остана затворена. Превозното средство е паднало от 15 метра височина. На мястото имаше голям брой линейки, екипи пожарникари и полицаи.