Васко Василев успял да напусне близкоизточната страна малко след началото на кървавия конфликт

Вкусът на болката е различен, когато си на място. Това каза в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS музикантът Васко Василев, успял да се евакуира от Израел. Той уточни, че е пътувал до страната с поклонническа цел, както и с идеята да организира концерти.

Войната го застига в събота сутрин, когато чува предупредителните сирени. Той разказва, че първоначално не ги е свързал с удари. Когато трвожният сигнал се повторил, мъж от кооперацията, в която бил отседнал, му казал, че Израел е във война.

Българин, получил повиквателна за запасняк в Израел: Не знаем срещу кого се бием

Василев уточни, че във всички сгради в страната има бомбоубежища и самият той се скрил в такова. Там изчакал стрелбите да отшумят. „Много е тежко, не знаеш какво чакаш, всеки момент може да се случи най-лошото”, разказа Василев.

Той обясни, че е имало информация за много терористични клетки в Израел, което всявало допълнителна паника. „Войната започна в последния ден на един от най-големите празници в Израел, улиците бяха пълни с хора”, подчерта той.

Той каза още, че се е свързал с Външно министерство и оттам му дали телефонни номера, на които да се обади. Чрез приятели получил допълнителна информация за прибирането си. Разбрал е за организиран полет от страна на България и успял да се качи в него. Василев благодари за помощта на българското правителство.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ ИЗРАЕЛ И ПАЛЕСТИНА ЧЕТЕТЕ ТУК