Означава ли това, че сухопътната операция срещу групировката „Хамас” наближава

На терен израелският министър на отбраната Йоав Галант заяви пред войниците, събрани на границата с Газа, че предстои скоро да видят палестинския анклав отвътре. Това може да означава, че очакваната сухопътна операция срещу групировката „Хамас” наближава. Малко след изявлението на Галант израелският премиер Бенямин Нетаняху публикува видеозапис, в който се среща с войници близо до границата и обещава победа.

Байдън в Израел: Пред "Хамас" ИДИЛ изглежда донякъде разумна (ВИДЕО)

Междувременно „Хамас” и Израел продължават да си разменят удари. Сирените за въздушна тревога бяха задействани снощи в Тел Авив и други градове в централната част на Израел. Засилват се и опасенията от разрастване на конфликта. Три крилати ракети, които вероятно са насочени към Израел, са били изстреляни от близки до Иран групировки в Йемен.

„Екипажът на разрушителя с управляеми ракети USS Carney, действащ в северната част на Червено море, свали три крилати ракети и няколко безпилотни самолета, изстреляни от силите на хутите в Йемен. Това действие беше демонстрация на интегрираната противовъздушна и противоракетна отбрана, която изградихме в Близкия изток и която сме готови да използваме винаги, когато е необходимо, за да защитим нашите партньори и нашите интереси в този важен регион”, заяви говорителят на Пентагона Пат Райдър.

ВСИЧКО ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ ИЗРАЕЛ И ПАЛЕСТИНА ЧЕТЕТЕ ТУК