Това каза Таер Ал Шарафи

Над 15 наши сънародници и още толкова палестинци чакат да преминат граничния пункт Рафа, когато той бъде отворен за преминаване и за бягащите от войната.

Бащата на трите българчета, които бяха в неизвестност в Газа призна, че още няколко пъти е успял да се свърже по телефона със семейството си. По думите на Таер Ал Шарафи те са се преместили, но до тях продължават да падат бомби.

Откриха живи трите българчета, които бяха в неизвестност в Газа

Припомняме, че децата бяха в неизвестност, след като бомба избухна в техния район в Газа. Впоследствие те бяха открити живи. По чудо, в момента на атаката са се намирали на 100 метра от засегнатата от атаката сграда.

В момента трите деца на Таер Ал Шарафи са при негов приятел. Бащата призна, че от България търси питейна вода за семейството си, защото да се намери такава в Газа е трудно. „Много се страхуват. Малкият е на 5 месеца и вее има проблеми с дишането. Нямат достъп до медицински грижи”, допълни той.

Заради непрекъснатия обстрел част от българите не приближават граничния пункт и остават на 30 км от него. На стотици километри от Газа - у нас медицина учат 25 студенти от палестински произход. Един от тях е Фирас. 19-годишното момче е студент първа година в медицинския факултет в Плевен.

"Аз съм готов по всяко едно време, като завърша образованието и стана лекар, да замина за Палестина и да помагам на народа си", сподели той.

В Деня на на народите те излязоха с един-единствен призив - насилието да спре.

Репортер: Тоня Стоянович