Той е част от екипа на ВМА

Д-р Светозар Марангозов спечели наградата на Българския лекарски съюз „Ти си нашето бъдеще”. Той е част от екипа на Клиниката по съдова хирургия във ВМА и е сред младите медицински надежди на България. „За мен е голяма емоция. Това е най-голямата награда, която съм получавал, и може би една от най-значимите. Oще повече да ми бъде връчена от президента”, сподели д-р Марангозов.

Той вярва, че всяка крачка в развитието на един специалист и трупането на опит е нещото, което носи наслада. „Моята равносметка за последната една година е работа и удоволствие от работата, която върша. Винаги съм доволен, когато имаме пациенти, на които успяваме да помогнем и да бъдат излекувани. Имаме и пациенти, на които не можем да по помогнем. Те в повечето случаи са тези, които ни мотивират да се развиваме още повече”, допълни докторът.

Той напомня, че пациентът има нужда от внимание и информация за състоянието му. „Това е нещото, което го кара да се връща при мен и да търси помощ или да търси препоръка за друг специалист, защото в мое лице те са откривали партньор, приятел, който е съпричастен с тяхната трудност, и винаги работи”, коментира още д-р Марангозов. Добрият резултат оправдава всички усилия, казва още медикът.