Семейството му е убито в къща в бежански лагер

Една история от последните часове от Газа обиколи света. От "Ал Джазира" съобщиха, че ръководителят на бюрото ѝ в Газа - Ваел Ал Дахдух, е загубил съпругата си, сина си, дъщеря си и внука си при израелски въздушен удар в сряда. Във видеото се вижда как журналистът плаче до телата на загиналите си роднини в болницата "Ал Акса".

Според новинарската организация взривът е ударил къща в бежанския лагер Нусейрат в централната част на Газа, където семейството се подслонило след евакуацията от север. От CNN съобщават, че не могат да потвърдят независимо койк точно е източникът на взрива, а Al Jazeera не предостави доказателства, които да го свързват директно с израелски удар.

Все още се очаква коментарът на израелската армия. Водещият на "Ал Джазира" Абдисалам Фарах съобщи за загубата на колегата си в ефир, като видимо се опитваше да запази самообладание и се разплака. "Ал Джазира" съобщава, че синът на кореспондента им в Газа е бил на 15 години, а дъщеря му - на седем.

Израелски танкове влязоха в Газа

Самият журналист коментира в директен ефир за медията си. „Ние имаме професионализъм, за който ще им са необходими епохи, за да ни настигнат. Работим и камерата ни ще заснеме всичко, което се случва на място, без да го фалшифицира, без да преувеличава", каза Ваел Ал Дахдух.

На въпрос дали ще съди някого за смъртта на семейството си, кореспондентът отговари: „Нека да видим какво ще се случи след операциите, на които са подложени някои от членовете на моята фамилия, и след като погребем мъртвите, тогава ще поговорим по този въпрос".

Повече гледайте във видеото.