Загубихме усещане за сигурност, а това беше изключително травматично, споделя израелецът

След Холокоста не е имало такова масово избиване на евреи. Живели сме в заблуждение, че сме защитени и в безопасност. "Хамас" проби защитата на Израел. Загубихме усещане за сигурност, а това беше изключително травматично. Цели общности се евакуират и се снабдяват с оръжие, тъй като армията не е в състояние да го направи. Това каза писателят Гершон Баскин.

Мобилизиран в Израел българин: Трябва да влезем с цялата си мощ в Ивицата Газа. Трябва да унищожим "Хамас"

"Може би съм единственият жив израелец, който може да разговаря както с ръководството на "Хамас", така и с израелското правителство. "Хамас" никога не са признавали правото на съществуване на Израел. 1,5 млн. души са без дом в Ивицата Газа, а цели квартали са разрушени от израелски бомби. Мои приятели от Газа нямат домове, храна и вода. Съветвам ги да отидат на юг, където е безопасно. Всички страни в конфликта са терористи - защото са пострадали цивилни хора", заяви той. 

Баскин се надява мнозина от заложниците да бъдат върнати на Израел в замяна на прекратяване на огъня за определен период, докато е отворен хуманитарния коридор. "Повече от 100 години водим конфликт.  Вече 18 години 2 млн. души са заключени в затвор на открито в Ивицата Газа и се залъгваме, че ще има спокойствие. Палестинците трябва да осъзнаят правото на Израел да съществува и връзката на евреите с тази земя, иначе конфликтът никога няма да приключи", смята той.

ВСИЧКО ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ ИЗРАЕЛ И ПАЛЕСТИНА ЧЕТЕТЕ ТУК