Той изрази надежда, че ще има висока избирателна активност

„Гласувах за тези, които искат да направят София град, който работи за хората, а не за партии, политици и техни приятели. Гласувах за това София да бъде модерен европейски град от 21 век”. Това заяви кандидатът за кмет Ивайло Вълчев.

„Силно се надявам хората да гласуват и да го направят с разум”, каза той.

Вълчев коментира и отпадането на машинния вот.

„Застанах пред урната с чувство на леко неудовлетворение. Аз съм огромен привърженик на машинното гласуване. ИТН се бори за това то да стане реалност. Много съм фрустриран от факта, че заради неразумните действия на един човек беше хвърлена сянка върху машинното гласуване. Опасявам се, че доверието, което се опитвахме да градим в машините, трудно ще се върне. Но такива са обстоятелствата - гласуваме с хартия. За мен е важно да гласуват колкото може повече хора”, каза Вълчев.

„Колкото повече хора излязат да кажат своята воля, толкова по-минимални стават шансовете на тези, които разчитат на уговорки, на корпоративен вот, на натиск, на купен вот. Така че силно се надявам днес, който и каквито и политически виждания да има, просто да излезе и да гласува”, каза Вълчев.

ВСИЧКО ЗА КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ ЧЕТЕТЕ ТУК