Птицата е избягала от зоологическата градина в Ню Йорк

Рядък вид бухал, избягал от зоологическата градина в Ню Йорк, оцеля, въпреки лошите прогнози на експертите, съобщи Voice of America (VOA). След 13 години в зоопарка в „Севтал Парк” птицата на име Флако успяла да избяга от заграждението си, след като вандали нарушили целостта на клетката.

"Дъжд" от игуани в американския щат Флорида (ВИДЕО)

Дейвид Барет, който наблюдава пернатите в града, написа в социалните мрежи, че е забелязал птицата, кацнала върху високо дърво в южния край на парка. „Беше прекрасен, огромен бухал. Вече го виждам почти всеки ден”, разказа той. Мъжът отбеляза, че и други любители на птиците са били изненадани от това колко бързо Флако се е адаптирал към новата си среда. „Удивително е, че той се научи да ловува сам за няколко дни. Флако се превърна в символ на свобода и оцеляването”, допълни Барет.  

В САЩ създават убежища за животни, станали обект на трафик (ВИДЕО)

Докато някои се радваха на бягството на бухала, експертите изразиха загрижеността си за това какво ще се случи с него. Д-р Кевин Макгоуън споделя, че е бил обезпокоен, тъй като Флако е бил неопитен и не е познавал света около себе си. Служителите на зоологическата градина също обясниха, че са загрижени. Те заявиха, че са готови да помогнат на Флако във всеки един момент, ако той има нужда.

Флако обаче не показва признаци, че се нуждае от помощ, разказаха от Voice of America (VOA).

Откриха застрашен вид орхидея за пръв път от 120 години

Паркът "Грейт Фолс" - спиращата дъха красота на природата

"Да спасим нашата земя": Ихо Митапо се бори да защити биоразнообразието в Индия

Националната гора "Пайк" в Колорадо - красива природа и място за приключения (ВИДЕО+СНИМКИ)

Зрелищен "огнен водопад" зарадва посетителите на парка "Йосемити" в Калифорния (ВИДЕО)

Източник: Voice of America (VOA), vesti.bg