Николай Николов и колегата му Павел Дюлгерски загинаха при катастрофа през 2018 г.

Продължава съдебната битка на близките на Николай Николов - фронтмен на групата Ni.co. Той и китаристът на група „Каталог” Павел Дюлгерски загинаха при катастрофа през 2018 г. При дъждовно време на прохода „Хаинбоаз“ колата им катастрофира в насрещно движещия се автовоз. 

Вчера Апелативният съд в Пловдив потвърди условната присъда на турски шофьор, участвал в катастрофата.

Условна присъда за турски шофьор, участвал в катастрофа с двама загинали български музиканти

„Силно разочаровани сме, но не и изненадани”, заяви Мариела Николова, майка на Николай Николов. „В последно време в българската съдебна практика неведнъж за инцидент на пътя, при който има убит или убити, шофьорът бива наказан, ако може така да се каже изобщо, с условна присъда. В нашия случай в автотехническата експертиза ясно е записано, че ако турският водач на автовоза беше шофирал с определената според закона скорост, фатален удар не би настъпил. Той е шофирал с над 50% надвишаване на максимално допустимата скорост”, заяви още Мариела Николова. 

Според същата автотехническа експертиза и двамата водачи носят вината, тъй като и двамата са шофирали с превишена скорост.
 
„Моят син е най-невинният в случая. Ако единият съпричинител няма възможност да понесе отговорността си, другият …?”, попита още Николова.
 
„Той като професионален шофьор има много по-голяма отговорност за 22-метровата композиция, да я води спрямо правилата. Не, че другите не трябва, но той като професионален шофьор, имайки преди това, което транспортира, трябва да бъде изключително внимателен”, коментира Цветан Николов, баща на Николай. 

Повече гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.