Районната прокуратура е образувала досъдебно производство

Заплахи за убийство са получили кметовете на Сливен и Котел, общински съветници и публични личности. Към този момент заканите са над 10, а Районната прокуратура е образувала досъдебно производство.
 
Заплахите са получени по електронна поща. Изпратени били от различни молове в София и са сходни с получените от магистрати в София и Плевен.
 
По разследването работят ГДБОП и отдел „Киберсигурност”. Има данни, че авторът на заплахите е родом от Сливен. Ако бъде заловен, може да получи до 6 години лишаване от свобода, съобщиха от прокуратурата.

Кой е Червеният пират - скитникът, отправящ заплахи към политици и магистрати
 
Първите заплахи са изпратени още през август миналата година. 
 
„Заканите са за убийство, съдържат и множество цинизми. Всичко е изпратено по имейл, лицето използва различни псевдоними, периодично си сменя и електронната поща”, заяви прокурор Венета Добрева, говорител на Районната прокуратура в Сливен.
 
„Това въобще не е безобидно. В моя случай този човек заплашва и моя син, като го назовава по име. Това категорично доказва, че познава града, следи за нашия живот”, заяви Димитър Митев, председател на Общинския съвет в Сливен.  

Още по темата гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase