26-годишната Рейчъл Агата Кийн се изявява от 2014 г.

Британската певица Рей спечели престижните награди „Брит” в рекордните шест категории. По време на церемонията, проведена в лондонската O2 Aрена, тя получи награди за най-добра песен, която беше присъдена на „Escapism”, и най-добър британски албум за „My 21-st Century Blues”.

Рей получи и награди за най-добър изпълнител, най-добър нов изпълнител, най-добър R&B изпълнител и най-добър автор на песни. Предишният рекорд по брой награди, получени по време на една церемония по връчването на наградите „Брит”, беше споделен от Адел, Хари Стайлс и рок групата „Блър“. Всички те спечелиха в четири категории едновременно в различни години.

Хит на Майли Сайръс е най-продаваният сингъл за 2023 г. (ВИДЕО)

26-годишната Рейчъл Агата Кийн, която използва сценичното си име Рей (Raye), се изявява от 2014 г. и е получила редица награди за работата си, включително за нейния макси сингъл „Welcome to the Winter” (2014). Първият си студиен албум обаче изпълнителката издаде едва миналата година. Албумът „My 21-st Century Blues” получава изключително високи оценки от критиците и е търговски много успешен. Песента „Escapism” се разпространи в социалната мрежа TikTok и достигна номер едно в британските класации.

Снимка: gettyimages

Наградите „Брит” са създадени от Британската асоциация на звукозаписната индустрия през 1977 г. Тази награда се смята за еквивалента на американската „Грами“. Сред носителите на наградите „Брит” са „Бийтълс“, „Оейзис“, Роби Уилямс, Елтън Джон и много други.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: vesti.bg