Охранителни камери са заснели крадеца

Мъж открадна два велосипеда в два поредни дни от два блока в столичния квартал „Илинден”. В събота, 23 март, д-р Свиден Яначков се прибира вкъщи и установява, че колелото му е изчезнало, въпреки че го държи в подземен гараж и закачено с верига. Оказва се, че негов съсед също е останал без велосипеда си предишния ден, а от камерите в двете жилищни сгради става ясно, че крадецът е един и същ. Д-р Яначков се свързва с полицията, откъдето му казват да си търси колелото из заложните къщи в района.

„Дръжте крадеца!”: Задигнаха скъпа детска количка от магазин в София (ВИДЕО)

„Дежурната група, която дойде, взе показанията ми. След като колелото ми изчезна – намерих веригата и два листа от ножовки, които предадох на полицията. Те казаха, че ще се заемат със случая. Посъветваха ме просто да се огледам из заложните къщи в района”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” д-р Свиден Яначков.

По думите му от кадрите от охранителните камери се вижда, че крадецът „сякаш си влиза вкъщи без никакво притеснение”. „Човекът не ни е познат. Никой от съседите не го разпознава. Достъпът до кооперацията, в която живеем става с чип. До гаражите се стига също с чип или през асансьора”, посочи той. И допълни, че откраднатият велосипед, с който той ходи на работа, струва около 1400-1500 лева. 

Повече гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase