Седмица преди полуфинала победата отиде при актрисата Елена Атанасова

Тази вечер „Като две капки вода“ предложи специално шоу на зрителите на NOVA.  Легендата на италианската музика Ал Бано стана част от журито на предаването заедно с Хилда Казасян, Димитър Ковачев – Фънки, Веселин Маринов и Любо Киров. Специалният гост не скри вълнението си да е на сцената на шоуто и дори се включи в изпълнението на Наско от Б.Т.Р., който имаше честта да имитира именно него.

На крачка от полуфинала победата успя да грабне Елена Атанасова, която взриви публиката с образа на Тил Линдеман от немската метъл група Rammstein. С безупречната имитация и изпълнението на песента „Benzin“, тя впечатли журито, зрителите, менторите и колегите си. „За мен образът ти беше изпълнен едно към едно“, каза Хилда Казасян за представянето на Елена.

Иво Аръков откри предаването с образа на вокалиста на рок сензацията Måneskin– Дамяно Давид. „Изключителна имитация с цялата лудост, която си вкарал в нея“, каза Хилда Казасян след горещото изпълнение на актьора. След него Панайот Панайотов седна зад клавишите като музикалната икона Стиви Уондър. „Поздравления за господин Панайотов, който показа истинско майсторство тази вечер“, коментира Любо Киров. Зрителите се насладиха на още едно рок изпълнение, което им подари Владимир Зомбори. Той се превърна в Стивън Тайлър от Aerosmith, а след баладата „I Don’t Wanna Miss A Thing” със специалното участие на симфоничен оркестър Димитър Ковачев – Фънки сподели: „Много добро попадение, вокално беше чудесен“. Мария се превърна в една от звездите на световната рап музика - ексцентричната Cardi B. „Нямаш толкова органичен образ, колкото този“, впечатлена бе Хилда Казасян.

ГАЛЕРИЯ: "Като две капки вода" - сезон 12 на 22 април

Победителката от миналата седмица Християна Лоизу представи феномена Bee Gees и подари диско настроение с вечния хит “Stayin' Alive”. „Останах много впечатлен от начина, по който изпяхте песента“, похвали я Веселин Маринов. Джулиана Гани имаше сложната задача да имитира един от най-разпознаваемите съвременни гласове – този на фурията Майли Сайръс и хита й „Midnight Sky”. „Видях образа, който беше на видеото пред себе си. Страхотна беше“, коментира  Димитър Ковачев – Фънки. Вечерта завърши с дългоочакваната имитация на Ал Бано. Наско от Б.Т.Р. имаше честта да представи образа на италианската звезда. Той вдигна на крака публиката с „Felicita”, а самият Ал Бано се включи в изпълнението и пя заедно с Наско на сцената на „Като две капки вода“. Италианката легенда не скри вълнението си и сподели: „За първи път някой прилича на мен и пее по същия начин като мен. Това беше много специален момент“. Наско пък призна: „За мен беше огромно вълнение да пея заедно със звезда от този ранг. Усещането да съм толкова близо беше неописуемо“.

Джулиана Гани: Благодарение на „Като две капки вода“ потиснах суетата си

Следващия понеделник (29-и април) зрителите на NOVA ще имат възможност да проследят дългоочаквания полуфинал на 12-и сезон на предаването, в който ще станат ясни четиримата финалисти. Бутонът на късмета отреди Панайот Панайотов да бъде Мик Джагър, Джулиана да изпълни Дуа Липа, Християна да имитира Бритни Спиърс, Владо Зомбори да пее като Джордж Майкъл, Мария да влезе в ролята на Кайли Миноуг, Иво Аръков да се превъплъти във Васил Найденов, Наско от Б.Т.Р. да се превърне в Йорданка Христова, а Елена да излезе като Едит Пиаф. Как ще се справят те и кой ще продължи напред към големия финал? – разберете в понеделник от 20:00 ч. по NOVA.

Владо Михайлов с мисия да вълнува и зарежда хората с позитивизъм

Първи на сцената, с привилегията да отрие шоуто, излиза Иво Аръков, на когото се падна задачата да се преобрази в атрактивния вокал на италианската рок банда Maneskin Дамяно Давид. Актьорът изпълнява песента от втория им албум „I Wonna Be Your Slave“, от 2021 година, която описва двойствеността в любовните взаимоотношения. Парчето на италианската сензация от Апенините  дебютира директно в Топ 10 за сингли в Обединеното кралство. Видеото към клипа на победителите от Евровизия е изключително провокативно и представя еротично воайорско шоу, в което забранените желания стават реалност.

„Имам чувството, че непрекъснато се отдалечавам от образа на Дамяно Давид, но се стремя да го направя по перфектния начин. Мисля да се разпищоля на сцената“, заяви Аръков.

„Браво маестро! Фантастично! Приличаш на Дамяно Булгаро. Сигурен съм, че можеш да направиш турне и в Италия“, заяви Ал Бано. „Изключително изпълнение. Трябва да си истински добър музикант, за да направиш тази имитация“, допълни Хилда Казасян. „Пресъздаде много добре образа с цялата му енергия“, е мнението на Фънки.

Втори от асансьора на сцената излиза Панайот Панайотов, който влиза в обувките на световноизвестният изпълнител Stevie Wonder, носител на 26 награди Грами. Изпълнителят успява да разтопи сърцата на всички с песента „Isn’t She Lovely“, която е създадена при раждането на дъщеря му Айша Морис. Интересен факт е, че оригиналната песен, записана от слепият певец, започва с първия плач на бебето му, записан по време на раждането, а също така и всички инструменти, с изключение на някои клавишни партии, се свирят от Уондър.

Християна Лоизу: В „Като две капки вода“ е трудно, защото имитираш не само глас, но и поведение

„Усмивката ще ми помогне да постигна високата бленда на Стиви Уондър. Кога друг път ще ми се падне да имитирам Уондър, когото обожавам. Да пееш Стиварката е божествено“, сподели Панайот Панайотов.

„Аплодисменти за господин Панайотов. Това е най-трудното за певците да се справят с пеенето на Стиви Уондър“, категоричен е Любо Киров. „Изключително превъплъщение. Много близко до оригинала“, допълва Ал Бано Каризи.

Шоууто продължава с водача във временното класиране Владимир Зомбори, на когото Бутонът на късмета отреди да влезе в обувките на Стивън Тайлър – вокалът на Aerosmith. Рокгрупата е считана за една от най-значимите и определящи за развитието на хардрока и вече над 50 години на сцена. Влади изпълнява сърцераздирателната балада „I Don’t Wonna Miss a Thing“, която е част от саундтрака към блокбастъра „Армагедон“. Песента всъщност е написана Даян Уорън, създала едни от най-великите любовни песни в историята на музиката, но е вдъхновена от любовната история между Барбара Стрейзънд и Джеймс Бролин.

„Детайлите са много. Съвкупност от детайли и задача пред мен е много сериозна. Ако я направя ще бъда щастлив. Това е моята любовна изповед към Весела Бабинова. Адски трудна работа да хвана височините в гласа. Благодатен образ за имитиране“, каза Зомбори.

„Всеки път си казвам, че това ти беше най-добрата имитация. Направихте Аеросмит по такъв начин, по какъвто не мога са си представя. Впечатлен съм!“, категоричен е Веселин Маринов. „Това, което направи бе абсолютно, въпреки някои забележки относно грима. Исках да видя устата на Стивън“, се включва Фънки „За пореден път висока класа на имитация и като пеене и като визия“, допълни Любо Киров.

Лошото ченге в журито на „Капките“ Фънки: Аз просто съм реалист и казвам истината

Мария се преобрази в американската рапърка Cardi B и изпълнява песента й „I Like It“. Хип-хоп парчето е заредено с много латино настроение, а според класациите на Rolling Stone е сред най-добрите летни песни на всички времена. Белкалис Марленис Алманзар, по-известна като Cardi B, е американска рапърка, певица, актриса, танцьорка и телевизионна личност. Тя е втората рапърка с песен на първо място след Лорин Хил и първата, чиято песен седи повече от една седмица в класацията на Billboard.

„Отново ми се падна песен с убийствен текст. Няма време да се поема дъх. Ще се опитам да се скарам на сцената. Отличничка съм и си знам всички текстове наизуст. Парчето и самата Cardi B има много нюанси, но и много секси“, притеснява се Мария.

„Браво, страхотна беше. Усетих целия грув на парчето в тялото ти“ е мнението на Фънки. „Нямаш толкова органичен образ до момента. Когато си искрен, образът въздейства. Тази вечер се получи магията, която въздейства“, допълва Хилда Казасян. „Държа образа убедително до края“ включва се и Любо Киров. „Тя накара хората да мечтаят за лятото с музиката и сексапила си“, каза Ал Бано Каризи.

Християна Лоизу: Радвам се, че имах честта да спечеля победа в „Капките“ в образа на Софи Маринова

Християна Лоизу се изправи пред едно от най-големите си предизвикателства да влезе отново в мъжки образ, в един от тримата братя Гиб популярната австралийско-британска група Bee Gees. Победителката в предишния лайв изпълнява диско хита „Staying Alive“, което е част от саундтрака на филма „Треска в събота вечер“. Групата Bee Gees е една от най-нашумелите банди от втората половина на ХХ век и е определяна като машина за хитове. Саундтракът към филма "Треска в събота вечер", в който братята взимат сериозно участие, минава над 40 милиона продадени копия. Това е най-продаваният албум, преди да бъде надминат от Thriller на Майкъл Джексън. Те са единствената група в историята на попмузиката, която пише, продуцира и записва шест поредни хита, стигнали номер 1. Те имат 16 номинации за "Грами" и девет спечелени статуетки. Bee Gees са включени в Залата на славата на композиторите и Залата на славата на рокендрола.

„Трудно е да звучиш като мъж. Трябва да си показвам зъбите и да пея фалцет. Трябва да направя и ходенето. Ще се постарая да направя всичко възможно, за да бъда Бари Гиб на сцената. Нахаканото пеене ще ме преследва цял живот“, заяви Християна.

„Останах много впечатлен по начина, по който изпяхте песента. Гримът е уникален“, заяви Веселин Маринов. „Гласът ви е много специален и съм сигурна, че бебето също ще пее“, е мнението на Ал Бано. „Притеснена бях от начина, по който ще изпееш песента. Затворих си очите и беше страхотно изпълнение“, каза Хилда. „Аплодисменти, успя с тази песен“, похвали я и Любо Киров.

Християна Лоизу грабна първата си победа в „Като две капки вода“

Джулиана Гани имитира един от емблематичните и моментално разпознаваеми гласове – този на суперзвездата Miley Cyrus. Риалити звездата излезе под светлината на прожекторите с поп, рок парчето „Midnight Sky“ и успява да въвлече публиката в бляскав диско апокалипсис. Песента е секси, цветна, експериментална, с невероятен женски заряд и вдъхновена от дрезгавите гласове на Стиви Никс, Джоан Джет и Деби Хари.

„Тембърът й е доста специфичен. По-носовото изговаряне не знам как ще го направя. Тя е бунтарка, секси, дива, руса. Сложно ми е да звуча носово. Хубавото е, че няма много танци. Покорява сцената с поглед и сексапил“, коментира образа на Майли Сайръс участничката.

„Беше прекрасна и дори физически си приличате с нея. Само ми липсваше малко пеенето“, коментира Веселин Маринов. „Това е дар от майката природа. Няма нужда да имитира, а просто трябва да пее както си е. харесвам всички жени – българки, италианки. Най-големият подарък, който ни е дал Господ са жените и ние трябва да ги уважаваме“, каза Ал Бано. „На сцената показваш неща, които дори и не можем да си представим“, се включи Хилда Казасян. „Невероятна беше. Видях образа от видеото пред себе си“, допълни Фънки.

Елена Атанасова има трудната задача да смени“ пола си, за да се превъплъти в образа на германската хеви метъл легенда Тил Линдеман и да изпълни хитовото парче Benzin на Rammstein. Тежък рок и множество пиро ефекти са характерни за любителите на тежкия рок.

„Запознах се с живота на този човек и неговата тежка раздяла. Постарах се страшно много и тембърът ще е страшен. Приканвам Тил да нахлуе вътре в тялото ми и да се всели в мен. актьорски ме докосва и мога да го направя, но пеенето ме притеснява“, категорична е Елена Атанасова.

„Тил не грухти, нито се дере. Нямаше нужда да ни плашите. Той стои с достойнство. Много сте се потрудила“, каза Фънки. „Не знам дали сте Елена или Рамщайн, но виждам нещо специално във вас и искам да ви аплодирам“, е на различно мнение Ал Бано. „Днес внимателно гледах какво Елена направи и за мен тя го претвори едно по едно“, каза Хилда.

Честта да имитира Ал Бано пред самия него тази вечер бе отредена на Наско от Б.Т.Р. Той ще изпълни песента, създадена и възпяваща щастието „Felicita“, създадена през далечната 1982 година, когато дуетът Ал Бано и Ромина Пауър са на гребена на вълната. С тази песен те се явяват на фестивала Сан Ремо, където остават втори. Но парчето се харесва на слушателите и то превзема италианските и европейските класации. Само за два месеца от нея се продават над милиони копия. Видеото към нея е заснето в Ленинград, където двойката е на лодка, пътуваща по река Нева.

„Само като чуя песента и ме избива на щастие. Много текст за кратко време. Затруднявам се от бързото изговаряне на многото текст. Ще се опитам да пресъздам настроението му. Пял съм пред много звезди, но там пея Б.Т.Р., но сега ще пея Ал Бано пред самия него и се притеснявам да не се изложа“ каза Атанас Пенев.

„Мисля, че беше фантастичен. Моята песен е рок. Това е чудото на музиката. За първи път някой прилича на мен и пее като мен“, коментира самият Ал Бано Каризи.

„За мен беше привилегия и чест да съм на една сцена с Ал Бано и да го чуя да пее от толкова близо“, сподели емоциите си Наско.

„Истинска енергия на големи професионалисти. Артистът трябва да се забавлява, за да се прехвърли енергията и емоцията върху другите“, е мнението на Любо Киров. „Беше истинско шоу. Това е певец, с който всички сме израснали“, допълни Веселин Маринов. „Беше празник на музикант и щастието. Бяхте един приказен дует и ни направихте много щастливи“, категорична е Хилда Хазасян.

Следете Facebook страницата, официалните профили на „Като две капки вода“ в Instagram и TikTok, както и сайта на NOVA за повече информация за официалния старт на сезон 12.