Според него хората не казват за кого реално ще гласуват

Резултатите на БСП ще бъдат по-добри от тези, които прогнозират социолозите. Данните се разминават с реалността. Това е доказвано в историята. Хората в България са уплашени и не казват за кого реално ще гласуват. Това коментира в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS народният представител от БСП Христо Проданов.

"Тренд" за нагласите преди вота: ГЕРБ-СДС водят с над 9% пред ПП-ДБ

„Уверен съм, че през последните години не сме допускали грешки в политически план. Това, което сме казвали, сме го изпълнявали. Ние сме единствените, които не са се прегръщали с ГЕРБ. И твърдо сме отстоявали позициите, че управлението на ГЕРБ и ДПС е пагубно за държавата. Надявам се, че хората са го видели и осъзнали. Доказано е, че спасители няма”, добави депутатът.

Той каза още, че БСП не изпитва тревожност от това, че техни привърженици може да подкрепят „Левицата”. „Това е поредното повторение на случващото се преди всеки парламентарен избор. Скелетите от гардеробите излизат. Бивши 30-годишни кадри на БСП, които по една или друга причина са напуснали или са били отстранени от партията, започват да се обединяват, а след това - да работят с ГЕРБ”, уточни народният представител.

Йончева: ДПС ми гарантира свободата да продължа своите битки в ЕП

По отношение на номинацията на Елена Йончева за кандидат за евродепутат от ДПС Проданов добави, че са я подкрепили, защото се е борила с корупцията. „Очевидно е преценила, че това е начинът отново да влезе в ЕП. За нея това е лична изгода и няма нищо свързано с морала и ценностите”, каза той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase