Правозащитни организации призовават тази практика да бъде забранена

Съдбата на някои от лъвовете е да се превърнат в трофеи. Част от ловците плащат хиляди долари, за да участват в ловуването на тези красиви животни.

Голяма част от хищниците нямат никакъв шанс да оцелеят при преследването. Някои от тях дори са отглеждани точно с такава цел – да бъдат убити по време на лов, разказват от Voice of America.

Около 8000 лъва в Южна Африка са отглеждани в плен, за да станат после жертва на ловците. По данни на неправителствени организации цифрата дори е по-висока. Броят им е три пъти повече от популацията в дивата природа.

Ферма в Буркина Фасо се бори за опазване на дивите животни (ВИДЕО)

Фиона Майлс е директор на Lions Rock and Four Paws South Africa - организация за защита на животните. Тя казва, че индустрията за отглеждане на лъвове в плен е порочен кръг. Предизвиква се бързото и умишлено размножаване на лъвовете, техните бебета се отнемат още много малки от майката след раждането, а след това се използват за ловуване.

Освен това, цяла индустрия се занимава с използването на лъвските кости за традиционна медицина.

Най-застрашените от изчезване животни в света (ГАЛЕРИЯ)

Документален филм от 2015 г., наречен Blood Lions, предизвика международно възмущение, след като разказа за живота на хищниците, отглеждани в плен.

Правителството на Южна Африка бе принудено да започне разследване, след което обяви, че прекратява тази порочна практика. Властите дадоха период от 2 години, в които 342-та развъдника на лъвове да прекратят доброволно дейността си.

Но организациите за защита на животните призовават за по-кратки срокове и въвеждане на абсолютна забрана, съобщава Voice of America.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase