В колекцията са папийонка с диаманти и злато, пръстен с жълти диаманти и огърлица с изумруди

Певицата Шърли Беси, която изпя „Диамантите са вечни“ в едноименния филм за Джеймс Бонд, продава част от диамантените си бижута и часовници на търг тази есен, съобщава "Ройтерс". Приходите от продажбата ще бъдат в полза на избрани от нея благотворителни организации.

Растение разкрива къде има диамантени находища

Родената в Уелс 87-годишна певица се разделя с повече от 80 ценни бижута, сред които ослепителни произведения на елитни марки като "Cartier", на търг на „Сотбис“ на 10 октомври в Париж.

„Тази колекция е еклектична и показва голямата личност и статута на суперзвезда на Беси“, казва Никита Бинани, ръководителка на отдел „Бижута“ в „Сотбис“ в Лондон. „Много от предметите са с диаманти, което е прекрасна тема, която свързва всичко заедно“, добави Бинани за изключително разнообразната колекция. В нея са включени диамантена огърлица с оценка около 300 000 евро, папийонка с диаманти и злато, пръстен с жълти диаманти и огърлица с изумруди и диаманти.

Учени направиха диамант от цветя (ВИДЕО)

„Колекционирането на бижута за мен е като колекционирането на спомени, а тази колекция е пълна с такива“, каза Беси в съобщение за пресата. „Всички бижута са значими и имат история, която да разкажат, независимо дали съм ги купила за себе си, или са ми били подарени“, допълни тя.

Акценти от колекцията ще бъдат показани в рамките на разпродажбата на изящни бижута на „Сотбис“ в Лондон от петък до 29 май. Те ще бъдат изложени и в Париж от 4 октомври в навечерието на търга на живо.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Христо Кьосев, БТА