Тя присъства на честването на рождения ден на краля

Шест месеца след последната си обществена проява, британската принцеса Кейт, която се лекува от рак, се завърна към обществения живот на военния парад за честването на официалния рожден ден на крал Чарлз Трети, съобщиха световните осведомителни агенции.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ПРИНЦЕСАТА ТУК

В бял тоалет и с шапка, принцесата на Уелс се усмихваше и махаше на хората от каляската, която я откара заедно с трите ѝ деца – Джордж, Шарлот и Луи, от Бъкингамския дворец до площада, където беше церемонията. Тя слезе от каляската, за да гледа от съседна обществена сграда. По-късно излезе заедно с останалите от кралското семейство на балкона на Бъкингамския дворец за традиционния поздрав. 

Първа публична изява след диагнозата: Кейт Мидълтън с подробности за борбата с рака

В лично писмено послание в петък Кейт съобщи, че ще участва в празника. Тя каза, че е по-добре, но още "не е излязла от мрака" и лечението ѝ ще продължи. 

Крал Чарлз, който също е болен от рак и се лекува, премина с каляска по авенюто "Мал" от Бъкингамския дворец до мястото на церемонията, придружен от Камила. Миналата година той водеше процесията на кон като сина си принц Уилям, сестра си и брат си – принцеса Ана и принц Едуард, които останаха верни на традицията. 

Рожденият ден на монарха се чества официално във Великобритания през юни.  Крал Чарлз продължава тази традиция. Той е роден на 14 ноември 1948 г.

Видео: "Ройтерс"

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase